Jane: Το Νυχτοπούλι της ψυχής μας

Την Jane Marczewski – όπως ήταν το πραγματικό της όνομα – ή όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της “Nightbirde” (δηλαδή Νυχτοπούλι) την είδα πρώτη φορά τυχαία μέσα από κάτι βίντεο στο YouTube, όταν πήγε στις οντισιόν του Show “America ‘s Got Talent”, το 2021.

“It’s Ok” τραγούδησε εκεί και όλοι και μαζί τους κι εγώ μείναμε άφωνοι!!!!

Είχε προηγηθεί βέβαια από την ίδια η εξιστόρηση της ιστορίας του τραγουδιού και μέσα από αυτό και η ιστορία της ζωής της “τον τελευταίο ένα χρόνο”, όπως είπε.

“It’s Ok, I’m Ok”, είπε, είναι λες και την βλέπω τώρα να το λέει και μετά να της εύχονται όλοι “Good luck, Nightbirde”…

Αλλά ελπίζεις όπως είναι φυσικό, μέχρι την τελευταία στιγμή, άλλωστε αυτή η ελπίδα μάς κρατάει όλους, για\σε ένα θαύμα!!!

Όπως είναι φυσικό μετά μπαίνεις στην διαδικασία και εσύ ο ίδιος να ψάξεις περισσότερα για αυτή, ποια είναι, από πού είναι κτλ.

Ψάχνεις και βρίσκεις μικρά θαύματα, μικρά διαμαντάκια όπως λέμε. Κάποια θα παραθέσω παρακάτω…

Τελικά αυτό το 2% κάποια στιγμή έγινε 0, τον Φεβρουάριο του 2022 και το Νυχτοπούλι πέταξε μακριά. Για άλλους ουρανούς, πιο γαλάζιους, πιο καθαρούς, “για άλλες θάλασσες”, που λέει κι ο ποιητής.

Νιώθω σαν η Jane μέσα σ’ αυτό το μικρό διάστημα που πρόλαβε να ζήσει, σαν να μάς πήγε με την Τέχνη της και την μουσική της (όντας η ίδια μουσικός, στιχουργός και ερμηνεύτρια) ένα βήμα παραπέρα. Όπως και η Amanda, που για αυτή την κοπέλα και την ιστορία της, θα σάς μιλήσω κάποια άλλη στιγμή.

Πάντα θα ευγνωμονώ τους ανθρώπους.

Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι που κάποιοι άνθρωποι βρέθηκαν στον δρόμο μου και στη ζωή μου. Μιλάω για μια δασκάλα που είχα παλιά, που μου έκανε ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών. Ναι μεν θεωρώ πως την κούρασα και την ζόρισα αρκετά, γιατί ποτέ δεν κατάφερα στην ουσία να μιλήσω καλά την γλώσσα, όμως έχω καταφέρει να μπορώ να καταλαβαίνω κάποια πράγματα στα Αγγλικά χωρίς να βάζω υπότιτλους…

Είμαι απλώς ένας θεατής και ακροατής των τραγουδιών της. Τα οποία έχουν νόημα…

Φέτος τον Φεβρουάριο και συγκεκριμένα στις 19 του μηνός, κλείνει ένας χρόνος που το Νυχτοπούλι μας πέταξε μακριά!!

Κλείνω με τα λόγια που είχα γράψει στην σελίδα του Όλε Ελλάδα μου στο Instagram, τότε:

“Η Jane που πήγε στο Αμερική Έχεις Ταλέντο και Μάγεψε κυριολεκτικά τον κόσμο, την ίδια στιγμή που πάλευε με τον Καρκίνο, “έφυγε” από την ζωή…

Είναι σαν η Jane να ήξερε τις λέξεις που έπρεπε να μας αφήσει πριν φύγει. Ελπίζουμε τα λόγια της να σας παρηγορήσουν όλους.

Άλλωστε “ο θρήνος είναι ο τρόπος των ψυχών να πουν όσα έχουν σημασία”

Παρακάτω παραθέτουμε μια δήλωση από την οικογένεια της Jane:

“Μετά από τετραετή μάχη με τον καρκίνο, η Jane Kristen Marczewski, γνωστή και ως Nightbirde, “έφυγε” από την ζωή, στις 19 Φεβρουαρίου 2022.

Πολλοί την θυμούνται από την εμφάνισή της στο American’s Got Talent όπου ερμήνευσε το τραγούδι της “IT’S OK” και ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη με το μήνυμα της πίστης της να μην τα παρατήσουν ποτέ.

Όσοι την γνώριζαν, έβλεπαν έναν άνθρωπο γεμάτο ζωή και την αίσθηση του χιούμορ που είχε. Είχε ένα αστείο για κάθε περίσταση, ακόμα κι αν το αστείο ήταν πάνω της.

Η διαρκής κληρονομιά της θα είναι το δώρο της ελπίδας που έδωσε σε τόσους πολλούς ανθρώπους μέσω της μουσικής της και της δύναμης που βρήκε στον Ιησού”

Οικογένεια Marczewski

Όπως όλοι μπορείτε να φανταστείτε, το ξέσπασμα της αγάπης και της υποστήριξης προς την Jane είναι μαζικό. Αντί λοιπόν για λουλούδια παρακαλούμε σκεφτείτε να κάνετε δωρεά στον σύνδεσμο στο link in bio, στο profile της Jane στο Instagram, για την οικογένειά της… Για να συνεχίσει να τιμά την Jane και την κληρονομιά της.

Επίσης βρείτε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε προσφέροντας χρήματα στο profile της Jane στο Instagram…

Πάντα ξέρουμε ότι: “Δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι η ζωή να μην είναι σκληρή πια έτσι ώστε να αποφασίσεις να είσαι ευτυχισμένος”

Jane a.k.a Nightbirde

Οι άνθρωποι φεύγουν μόνο όταν τους ξεχάσουμε. Ήταν ένα κορίτσι χαμογελαστό και γεμάτο ζωή. Αγαπούσε την ζωή, την Τέχνη, την Χαρά. Όσο την θυμόμαστε και θυμόμαστε την ιστορία της δεν πρόκειται να φύγει…

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Τσουρουπίδης

Βρείτε την Jane εδώ, εδώ, εδώ, και εδώ

Βρείτε το Nightbirde Foundation εδώ, εδώ και εδώ.

“It’s Οκ”

Η Jane στο “Αμερική Έχεις Ταλέντο” – 2021
Το τραγούδι που έβγαλε η ομάδα της Jane στον ένα χρόνο που το Νυχτοπούλι πέταξε μακριά…
Μοιραστείτε το: