1ο Φεστιβάλ Λόγου και Καλλιτεχνικής Έκφρασης

Στις 8 και 9 Μαΐου 2021

Το 1ο Φεστιβάλ Λόγου και Καλλιτεχνικής Έκφρασης είναι αφιερωμένο στη μάνα και θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαΐου.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες και περιλαμβάνει διαδικτυακές δράσεις σε ζωντανή και βιντεοσκοπημένη μετάδοση: αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια, ομιλίες, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Διοργάνωση: Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΧΤΑ υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Μέσων του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 8 Μαΐου

11: 30-13:00 «Ταξιδεύοντας με τη Μαρούλα»: διαδραστική παράσταση αφήγησης και εργαστήριο για παιδιά 6-9 ετών.

Ετοιμάστε τις αποσκευές σας (δηλαδή μολύβια, μπογιές, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, καπέλα, φουλάρια και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας!) και ελάτε να ταξιδέψουμε με οδηγό τη Μαρούλα στον κόσμο του παραμυθιού, της φαντασίας και του παιχνιδιού.
Σύλληψη-σχεδιασμός: Στέλλα Τσίγγου

Αφήγηση και εμψύχωση εργαστηρίου: Στέλλα Τσίγγου, Αντωνία Μπατσαλή, Ελίζα Ξενάκη
Τεχνική υποστήριξη: Δέσποινα Χαραυγή

Οδηγίες συμμετοχής:
Δηλώστε συμμετοχή στο kahta.amke@gmail.com βάζοντας τίτλο «Εργαστήριο για παιδιά». Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώνοντας συμμετοχή αυτόματα αποδέχεστε ότι θα έχουμε το email επικοινωνίας ώστε να σας στείλουμε τον σύνδεσμο zoom και δίνετε τη συγκατάθεσή σας ως γονέας/κηδεμόνας για τη συμμετοχή του παιδιού στο εργαστήριο. Για την ασφάλεια όλων και πρωτίστως των παιδιών είναι υποχρεωτικό να μας δηλώσετε το όνομα με το οποίο θα συνδεθείτε στο zoom, καθώς θα υπάρχει η λίστα συμμετεχόντων και θα διασταυρώνονται τα ονόματα. Κανένα διαφορετικό όνομα δεν θα γίνει δεκτό. Για την παρακολούθηση απαιτείται κάμερα και μικρόφωνο.

16:00: Πρεμιέρα βιντεοσκοπημένων αφηγήσεων παραμυθιών για παιδιά στο κανάλι της ΑμκΕ ΚΑΧΤΑ στο youtube, εδώ. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Γκουσδουβά Μαριάννα, Ίντας Θοδωρής, Κοκκίνου Βιργινία, Μπατσαλή Αντωνία, Πάτρα Ευφροσύνη, Χαραυγή Δέσποινα, Χαρούλης Δημοσθένης, Χατζάκη Ελεάνα.

21:00: Πρεμιέρα βιντεοσκοπημένων αφηγήσεων παραμυθιών, ποιημάτων και τραγουδιών για ενήλικες και εφήβους στο κανάλι της ΑμκΕ ΚΑΧΤΑ στο youtube, εδώ. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Αντωνίου Χρυσάνθη, Βερνάρδος Παναγιώτης, Δογλαρίδου Ιωάννα, Κανάρη Μάρθα, Κυρίτση Πηνελόπη, Λαμπρέλη Λίλη, Μπασδάρα Ελένη, Μπελιγιάννης Ταξιάρχης, Παπανικολάου Μαρία, Τσαούση Ιωάννα.

Κυριακή 9 Μαΐου

11:00 «Η μάνα στο λαϊκό παραμύθι»: ομιλία του Ευάγγελου Αυδίκου, ομότιμου καθηγητή στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και συζήτηση σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση μέσω zoom.

Οδηγίες συμμετοχής:

Δηλώστε συμμετοχή στο kahta.amke@gmail.com βάζοντας τίτλο «Η μάνα στο λαϊκό παραμύθι». ηλώνοντας συμμετοχή αυτόματα αποδέχεστε ότι θα έχουμε το email επικοινωνίας ώστε να σας στείλουμε τον σύνδεσμο zoom. Είναι υποχρεωτικό να μας δηλώσετε το όνομα με το οποίο θα συνδεθείτε στο zoom, καθώς θα υπάρχει η λίστα συμμετεχόντων και θα διασταυρώνονται τα ονόματα. Κανένα διαφορετικό όνομα δεν θα γίνει δεκτό.

16:00-17:30 «ΞεΖΟΟΜίστηκε η μαμά;»: ένα εργαστήρι αποκλειστικά για μαμάδες.

Θα παίξουμε με λέξεις, θα βγάλουμε όλη μας τη δημιουργικότητα, θα γνωριστούμε και θα μοιραστούμε στιγμές ζωής. Υποχρεωτικό το χαρτί και το μολύβι, οι ξυλομπογιές ή οι μαρκαδόροι, η διάθεση να γελάσουμε και να περάσουμε όμορφα και καλό Ίντερνετ! Προαιρετικός ο καφές, η μάσκα ομορφιάς ή το μακιγιάζ. Έλα στην παρέα μας.

Σύλληψη, σχεδιασμός, εμψύχωση: Δέσποινα Χαραυγή

Οδηγίες συμμετοχής:

Δηλώστε συμμετοχή στο kahta.amke@gmail.com βάζοντας τίτλο «Εργαστήριο για μαμάδες». Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώνοντας συμμετοχή αυτόματα αποδέχεστε ότι θα έχουμε το email επικοινωνίας ώστε να σας στείλουμε τον σύνδεσμο zoom. Είναι υποχρεωτικό να μας δηλώσετε το όνομα με το οποίο θα συνδεθείτε στο zoom, καθώς θα υπάρχει η λίστα συμμετεχόντων και θα διασταυρώνονται τα ονόματα. Κανένα διαφορετικό όνομα δεν θα γίνει δεκτό. Για την παρακολούθηση απαιτείται κάμερα και μικρόφωνο.

16:00: Πρεμιέρα βιντεοσκοπημένων αφηγήσεων παραμυθιών για παιδιά στο κανάλι της ΑμκΕ ΚΑΧΤΑ στο youtube, εδώ. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Βούλγαρη Σάσσα, Κολοκυθά Παναγιώτα, Λιόγαρη Χριστίνα, Ξενάκη Ελίζα, Παραμυθανθός-ομάδα αφήγησης, Τσατσαρώνη Στέλλα, Χανδακάρη Λίζη.

21:00: Πρεμιέρα βιντεοσκοπημένων αφηγήσεων παραμυθιών, ποιημάτων και τραγουδιών για ενήλικες και εφήβους στο κανάλι της ΑμκΕ ΚΑΧΤΑ στο youtube, εδώ. Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Βερνάρδος Χρήστος, Βοσκαρίδου Κατερίνα, Λεμπέση Γεωργία, Μαμακούκα Λίζα, Μαυροματάκης Κωνσταντίνος, Νικολουδάκης Βαγγέλης και Γιώργος, Προύσαλης Δήμητρης, Τσίγγου Στέλλα.

Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!

Βρείτε την ΚΑΧΤΑ, εδώ και εδώ.

Μοιραστείτε το: