2 Μίλια από το Σπίτι (2 Miles from Home)

Ένα Ντοκιμαντέρ της Τζούλιας Σπυροπούλου.

Project Genre: Δημιουργικό ντοκιμαντέρ.
Διάρκεια: 84 ‘
Γλώσσες: Σύγχρονα Ελληνικά, Ποντιακά Ελληνικά, Τουρκικά

Συντελεστές:
Εταιρεία Παραγωγής: JS FILM ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
Σκηνοθέτης / Σεναριογράφος: Τζούλια Σπυροπούλου
Κινηματογραφία: Τζούλια Σπυροπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Odysmod / Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος
Επεξεργαστής: Τζαννέτος Κομινέας
Σκιτσογράφος / Εικονογράφος: Ελένη Μαρνά
History interviewee: Βλάσης Αγτζίδης
Διερμηνέας / Μεταφράστρια Τουρκικής γλώσσας: Σοφία Αγγελίδου
Πλάνα Αρχείου / Ιστορικός: Ισίδωρος Σιδηρόπουλος

Το ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Ανατολίας, με επίκεντρο τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας (Ποντίων Ελλήνων), με συνεντεύξεις επιζώντων, απογόνων και ιστορικών.

Σύντομη Σύνοψη:

Αυτό το δημιουργικό ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην περίοδο κατά τη διάρκεια του 1914-1923, που κορυφώνεται στην άφιξη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα στις 19 Μαΐου 1919. Αυτή ήταν η κορύφωση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας (Ποντίων / Ποντίων Ελλήνων) , σκοτώνοντας περισσότερους από 353.000 πόντιους Έλληνες. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, οι φτωχοί, ξεριζωμένοι, γεμάτοι κακουχίες επιζώντες, οι απόγονοί τους, οι ιστορικοί και οι ακτιβιστές της γενοκτονίας μιλούν για τα γενοκτόνα εγκλήματα. Μέσα από νέα και αρχειακά πλάνα, σκίτσα, φωτογραφίες αρχείου και εφημερίδες, αυτό το ντοκιμαντέρ προκαλεί την ανακάλυψη της αλήθειας πέρα από την άρνηση.

Σχετικές Δηλώσεις:

′′Αν ο Μουσταφά Κεμάλ και οι σύντροφοί του είχαν καταδικαστεί για τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων, ίσως οι Ναζί να μην είχαν διαπράξει τη γενοκτονία των Εβραίων“.

Tamer Tsilingir, συγγραφέας – Πόντιος Έλληνας ακτιβιστής γενοκτονίας
Αν ένα έγκλημα δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται, και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Πρέπει να βοηθήσουμε να σταματήσουν περισσότερες γενοκτονίες από το να συμβαίνουν. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να τιμήσουμε περίπου 1,2 εκατομμύρια Έλληνες που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα, άδικα και απροστάτευτα, πριν 100 χρόνια. Αυτό το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει γεγονότα για αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Η αλήθεια μπορεί να είναι θαμμένη, αλλά στο τέλος θα αποκαλυφθεί“.

Έρχεται σύντομα…

Εμείς να ευχηθούμε ολόψυχα Καλή Επιτυχία!!!!!

Μοιραστείτε το: