40 χρόνια Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Γίναμε 40α και σας περιμένουμε!!!

40 χρόνια

Επετειακό Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην παραλία Λευκού Πύργου

Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου σηματοδοτεί με την τεσσαρακοστή διοργάνωσή του τη θέσπιση ενός σημαντικού γεγονότος πολιτισμού που δεν αφορά μόνο τους εκδότες αλλά ολόκληρη την πόλη.

Όλα αυτά τα χρόνια καταξιώθηκε, στηρίχθηκε και αγαπήθηκε τόσο πολύ από όλους τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της Βόρειας Ελλάδας που με μεγάλο ενδιαφέρον προσέρχονται στο χώρο της Έκθεσης Βιβλίου με τους φίλους και τις οικογένειες τους για να ενημερωθούν και να προμηθευτούν τα βιβλία της αρεσκείας τους.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πάντα το Φεστιβάλ συνδύαζε τις τέχνες με το βιβλίο, μέσω του πολιτιστικού χαρακτήρα του, τις συνεργασίες του με πολλούς φορείς και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής του νομού και της Βόρειας Ελλάδας, με την ευκαιρία που δίνει σε δημιουργούς να αναδείξουν το ταλέντο τους αφού εκατοντάδες εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν στις τέσσερις δεκαετίες λειτουργίας του.

Γιορτάζοντας τα 40α γενέθλια του μέσα από την πετυχημένη πορεία τόσων χρόνων θα υποδέχεται με συγκίνηση τους χιλιάδες βιβλιόφιλους από όλα τα μέρη της Μακεδονίας και της Θράκης, που για μια χρονιά ακόμη το τιμούν με την παρουσία τους.

Στο χώρο της παραλίας του Λευκού Πύργου, στήθηκε το πιο ιδανικό σκηνικό με καλαίσθητα εκθετήρια για ένα φεστιβάλ Βιβλίου τέτοιου βεληνεκούς, το οποίο από την Παρασκευή 25 Ιουνίου και έως τις 11 Ιουλίου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως στις 11 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στα 100 εκθετήρια, να δουν από κοντά τους 200 εκδότες που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα με νέες κυκλοφορίες βιβλίων αλλά και παλαιότερες και θα παίρνουν μέρος σε διάφορα χάπενινγκ-διαγωνισμούς.

Το πρόγραμμα παρουσίας συγγραφέων στα περίπτερα, θα πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση, προβάλλοντας τη βιβλιογραφία τους στο κοινό και υπογράφοντας τα βιβλία τους.

Παράλληλα

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται:
α. διαγωνισμός φωτογραφίας του Φεστιβάλ θα διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του, που φέτος λόγω της συμπλήρωσης των σαράντα χρόνων μπορούν να σταλούν και φωτογραφίες με αναδρομική ισχύ.
β. διαγωνισμός καλύτερου ανέκδοτου που έχει σχέση με το Φεστιβάλ θα γίνεται κατά τη διάρκεια του.
γ. διαγωνισμός καλύτερης ανάμνησης από την παιδική, εφηβική ηλικία αλλά και μεταγενέστερες γενεές.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να στέλνουν τη φωτογραφία τους, το ανέκδοτο, την καλύτερη ανάμνηση τους στα emails του ΣΕΚΒΕ sekve@otenet.gr ή sekvethes@gmail.com, με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Επίσης μπορούν να αποστείλουν μήνυμα και στο facebook στη σελίδα: Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Μετά τη λήξη του 40ου Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Για κάθε μια ενότητα των παραπάνω θα δοθούν 3 βραβεία που θα είναι φυσικά βιβλία.
Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ψηφίσουν στην κάλπη που θα βρίσκεται στην Γραμματεία της Έκθεσης (αριθμός εκθετηρίου 52), το Βιβλίο του Φεστιβάλ, για να το αναδείξουν, ενώ θα διεξαχθεί και Έρευνα στο χώρο από την εταιρεία Interview με την συμμετοχή του κοινού.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 οι συγγραφείς που θα βρίσκονται σε εκθετήρια θα μπορούν καθημερινά να δίνουν συνέντευξη τηλεφωνικά πριν την έναρξη λειτουργίας και στη συνέχεια θα μεταδίδεται από την ηχητική εγκατάσταση του Φεστιβάλ Βιβλίου για τους επισκέπτες.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης σε δήλωση του τόνισε: “ο μεγαλύτερος και πιο καταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός, το Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να γίνει η συντροφιά του κάθε πολίτη. Το βιβλίο πρωτοπόρο και με την ανοδική του πορεία μπόρεσε ακόμη και στις δύσκολες συγκυρίες που πέρασε η ανθρωπότητα με την πανδημία, να συντροφεύει τον άνθρωπο και να τον κάνει να προσβλέπει με αισιοδοξία προς το μέλλον.

Ευχαριστούμε όλους τους συνανθρώπους μας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους προς τον Θεσμό και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να δημιουργούμε μέσα από τις δράσεις μας περισσότερους αναγνώστες και να αναδεικνύουμε τη Θεσσαλονίκη μας πρωτοπόρα στο βιβλίο και τον πολιτισμό”.

Φέτος αφιερώνεται στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, προγραμματίζεται δε διαδικτυακή εκδήλωση στη διάρκεια του, ενώ η μουσική απόκρουση στο χώρο της έκθεσης θα είναι ανάλογου ρεπερτορίου για να τιμήσουμε το ιστορικό γεγονός της πατρίδας μας.

Η εναρκτήρια τελετή έγινε την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 8 μ.μ. με την παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα της μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελεί δε υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης),σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Φεστιβάλ Βιβλίου επίσης συμμετέχουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ,η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Πατριαρχικόν Ίδρυμα Πατερικών Μελετών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου από την Αθήνα παρουσιάζοντας βιβλία των μελών του κ.ά

Το βιβλίο είναι παντός καιρού…
…και αυτό το καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι

ευχαριστούμε θερμά όλα τα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τη στήριξη – προβολή – διάδοση του βιβλίου και του πολιτισμού

Μένουμε ασφαλείς
Κρατούμε αποστάσεις
ερχόμαστε κοντά με ένα βιβλίο

Ραντεβού
στο 41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης που φέτος γιορτάζει!!!!!!!!

Βρείτε το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης εδώ, εδώ και εδώ.

Μοιραστείτε το: