5η θέση για την Έλενα Χατζηλιάδου στη Λισαβόνα

Το ολυμπιακό όνειρο παραμένει ολοζώντανο. Η πρωταθλήτρια κόσμου του καράτε κατετάγη 5η στη κατηγορία των +68κ., θέση που δεν αντικατοπτρίζει την αξία της και σε κανένα σημείο δεν εξυπηρέτησε τα σχέδιά της. Η συλλογή βαθμών στο ranking για την ολυμπιακή κατηγορία kumite +61κ. δεν ήταν η αναμενόμενη. Η 27χρονη από την Κατερίνη έχασε στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο από την επίσης ισχυρή, Χαμιντέχ Αμπασαλί. Και τα πράγματα χειροτέρεψαν καθώς η κύρια αντίπαλος της Ελληνίδας, η Τουρκάλα Μελτέμ Ακιόλ νίκησε την Ισπανίδα, Μαρία Τόρες 7-4 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Ακιόλ άνοιξε την ελάχιστη διαφορά των 200β, που είχε από την Χατζηλιάδου πριν από τα παιχνίδια στη Λισαβόνα.

Ο στόχος δεν επετεύχθη για την Έλενα Χατζηλιάδου στo Karate 1 Premier League της Λισαβόνας.

Έχει ενδιαφέρον όμως το σχόλιό της

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σχόλιό της για την παρουσία της στη Λισαβόνα, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να αφήνει και αιχμές. Συγκεκριμένα έγραψε: “5η θέση λοιπόν στο παγκόσμιο της Λισαβόνας, ενάντια στις ισχυρότερες χώρες του καράτε, αλλά γυρίζω στην χώρα μου με μία “χρυσή” υπερηφάνεια. Έδωσα την ψυχή μου και έσταξα κυριολεκτικά αίμα και ιδρώτα εκεί πάνω… Όσοι παρακολουθούν την πορεία μου το γνωρίζουν! Φεύγω με το κεφάλι ψηλά με μια καταπληκτική απόδοση και παρουσία!

Αν φταίνε κάποιοι που δεν παίρνουμε ό,τι πραγματικά αξίζουμε, τότε αυτοί δεν είμαστε εμείς. Εκεί πάνω, λοιπόν, δεν πάλεψα μόνο για εμένα και την οικογένειά μου και ειδικά τον πατέρα μου. Αλλά και για τους υποστηρικτές μου στο όνειρό μου . Αφιερωμένο για όλους όσους βρίσκονται δίπλα μου, όταν όλοι οι άλλοι βρίσκονται είτε αμέτοχοι, είτε μας πολεμούν

Αλλαγή σχεδίων

Η Χατζηλιάδου, μαζί με τον πατέρα της και προπονητή της Μάξιμο, επιστρέφουν την Δευτέρα (3/5) από την Πορτογαλία. Θα χρειαστεί να γίνει επαναπροσδιορισμός των σχεδίων για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ακιόλ απέκτησε προβάδισμα εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Πόρετς της Κροατίας (19-23/5).

Εκεί ολοκληρώνεται ο μαραθώνιος των αγώνων, που θα οριστικοποιήσουν το ολυμπιακό ranking και τα δύο ολυμπιακά εισιτήρια από τα +68κ. Προφανώς και η Χατζηλιάδου γνωρίζει πως στην πόλη της Κροατίας είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεπεράσει την Ακιόλ. Και όπως σημειώναμε, η επόμενη ευκαιρία της θα είναι το προλυμπιακό του Παρισιού τον Ιούνιο. Και όπως μας είπε η ίδια, υπάρχει και η πιθανότητα ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, να λάβει από την WKF μια από τις δύο κάρτες ελεύθερης συμμετοχής. Μέσα σε όλα αυτά έχει να φροντίσει και το χτύπημα που αποκόμισε στη μύτη από τον πρώτο της αγώνα στη Λισαβόνα.

Στην καρδιά μας όμως είναι η νικήτρια!!!!!!!! Δεν πειράζει και πάμε για τα επόμενα με όρεξη και δυναμισμό!!!!!!!

Μεγάλο Μπράβο και Θερμά Συγχαρητήρια!!!!!!!!!

Το παρόν άρθρο άντλησε πληροφορίες από εδώ.

Μοιραστείτε το: