Δήμητρα Αντωνακούδη

Η Δήμητρα Αντωνακούδη είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός και εμψυχώτρια θεατρικών ομάδων.

Το ενδιαφέρον της για την τέχνη ξεκινά από πολύ νεαρή ηλικία. Στην ηλικία των 7 ετών ξεκινά μαθήματα μουσικής προπαιδείας και κιθάρας και συμμετέχει σε σχολικές χορωδίες. Παράλληλα με τις σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική σχολή Α.Π.Θ., παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής, ορθοφωνίας και κιθάρας στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Λαμβάνοντας το πτυχίο της από τη Φιλοσοφική σχολή, σπουδάζει με υποτροφία στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη και αποφοιτά με δίπλωμα υποκριτικής από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στη συνέχεια εισάγεται σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με αντικείμενο: “Η φωνή του ηθοποιού στο ποιητικό θέατρο” με υπεύθυνο το Σπύρο Σακκά. Συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στο αρχαίο θέατρο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής, musical, αρχαίου δράματος, δραματοθεραπείας, παιδαγωγικής και εκπαίδευσης.

Ως τραγουδίστρια έχει συμπράξει επί σκηνής με σημαντικούς καλλιτέχνες, έχει συνεργαστεί με μεγάλες ορχήστρες και έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”, Θέατρο “Τζένη Καρέζη”, Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης και σε γνωστές μουσικές σκηνές: Βεντέτα, Ξέφωτο, Σαράι, Love Casual Living, Burlesque κ.α. Έχει συμμετάσχει επίσης στο δίσκο: “Της αρμύρας” σε στίχους και μουσική Χρήστου Βερνάρδου.

Ως ηθοποιός έχει παίξει σε παραστάσεις για παιδιά και νέους και σε παραστάσεις musical με κυριότερες τις: “Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου (θέατρο Αθήναιον), “Το σκλαβί” της Ξένιας Καλογεροπούλου (θέατρο Αριστοτέλειον), “Όνειρο Θερινής Νυχτός” του William Shakespeare (θέατρο Αυλαία και θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”- Καβάλα) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Έχει εμφανιστεί επίσης σε παραστάσεις musical στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ως εμψυχώτρια θεατρικών ομάδων, έχει εμψυχώσει παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε δραματικές σχολές, δομές εκπαίδευσης ενηλίκων, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, πολιτιστικούς συλλόγους και θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μοιραστείτε το: