Ντοκιμαντέρ για την Ραφίκα Σαουίς

Ένα Ντοκιμαντέρ από Athens Video Dance Project και τον Ιωάννη Καρούνη για την πρακτική που ακολουθεί η Ραφίκα και για τον τρόπο που δημιουργεί και συνθέτει τα έργα της.

Belleville

Ο πολιτιστικός οργανισμός Belleville και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χορού – Athens Video Dance Project δημιουργούν συνεντεύξεις – ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες από το φάσμα της σύγχρονης τέχνης.

Η Ραφίκα Σαουίς

Η Ραφίκα Σάουις (Rafika Chawishe), ηθοποιός, περφόρμερ και σκηνοθέτης, έγινε πρόσφατα ευρύτερα γνωστή καθώς απέσπασε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς θεατρικές διακρίσεις, το «βραβείο καλύτερης προτεινόμενης σκηνοθεσίας και δραματουργίας» (διεθνής υποτροφία Ibsen Scholarship), που απονεμήθηκε στην πρόταση με τίτλο «Europeana» της ομάδας «Ζλαπ», που ίδρυσε η ίδια το 2015.

Το «Europeana» μεταφέρει ουσιαστικά τον «Μικρό Έγιολφ» του Ίψεν – στα ελληνικά νησιά την περίοδο της προσφυγικής κρίσης. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που μέσα από μεγάλες περιπέτειες κατόρθωσαν να φτάσουν στα νησιά του Αιγαίου. Το υλικό της παράστασης προέρχεται από τις μαρτυρίες 150 παιδιών που ηχογράφησε στη Μυτιλήνη η Ραφίκα Σάουις.

Πάντα ανήσυχη ως καλλιτέχνης, πρωταγωνιστεί στην παράσταση του έργου Rotterdam, του Βρετανού συγγραφέα Τζον Μπρίταιν (Jon Brittain), που τιμήθηκε με βραβείο Ολιβιέ τον Απρίλιο του 2017.

Εμείς, σου ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία σε ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις!!!!!!!!!!!!!! Είσαι Σπουδαία!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βρείτε την την Ηθοποιό, Performer και Σκηνοθέτη Rafika Chawishe εδώ και εδώ.

Δείτε εδώ το Ντοκιμαντέρ για την Ραφίκα αλλά και για τους άλλους καλλιτέχνες.

Ακούστε εδώ την ανάγνωση της “Έρημης Χώρας” του T. S. Eliot, σε αφήγηση της Ραφίκας Σαουίς και Εισαγωγή, Μετάφραση και Επίμετρο Γιάννη Αντιόχου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΙΜΕΝΑ.

Μοιραστείτε το: