Ειρήνη Τουμπάκη

Ερμηνεύτρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο.

Ώς γόνος μουσικής οικογένειας το 2000 ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο Εθνικό ωδείο και παράλληλα άρχισε τις εμφανίσεις της σε διάφορους χώρους σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως: Τάκης Βούης, Μπάμπης Τσέρτος, Παναγιωτης Καλαντζοπουλος, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Κούτρας, Γιάννης Βογιατζής, Παντελής Θαλασσινός, Πέτρος Βαγιόπουλος, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Παναγιώτης Λάλεζας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μακρινά ξαδέρφια, Χρήστος Νικολόπουλος, Μάριος Στρόφαλης, Νότης Μαυρουδής, Cafe Aman Instanbul, Σταμάτης Χατζηευσταθίου κ.α.


Η Ειρήνη Τουμπάκη έχει ερμηνεύσει διάφορα είδη της ελληνικής μουσικής εκτός των λαϊκών μαγαζιών και σε διάφορους μεγάλους χώρους όπως το θέατρο Badmigdon, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α.


Έχει συμμετέχει σε συναυλίες στην Αυστραλία, την Αμερική, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, το Ισραήλ, Γενεύη, Γκρενόμπλ, Τεργέστη. Το 2007 συμμετείχε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας το τραγούδι “Ελεγεία” (σε στίχους Δανάης Μαστρογιάννη και μουσική Αντώνη Κυζούλη) αποσπώντας το δεύτερο βραβείο. Το 2007 συμμετείχε στο δίσκο “πράγματα απλά” ερμηνεύοντας παλαιότερα λαϊκά τραγούδια και 2 νέα του Πέτρου Βαγιόπουλου σε στίχους Γιώργου Κλεφτογιώργου και Αντώνη Παπαϊωάννου.

Το 2010 συμμετείχε στο δίσκο “10 γυναικείες φωνές” του Πέτρου Δουρδουμπάκη με τίτλο Σκιές .

Το 2010 επίσης συμμετείχε στο δίσκο του Μπάμπη Τσέρτου ,”Στου παραδείσου το βυθό” , σε μουσική Νικήτα Βοστάνη και στίχους του Μάρκου Σαριμανώλη, με 3 νέα τραγούδια.

Το 2011, με το σχήμα Κόντρα Τέμπο στο οποίο και είναι μέλος, κυκλοφόρησε το δίσκο με τίτλο “Τραγούδια από το Περιβόλι του Γιώργου Ζαμπέτα”.

Το 2012 συμμετέχει στο δίσκο «Ιωνία» Μπάμπης Τσέρτος στα μονοπάτια της παράδοσης . Το Νοέμβρη του 2014 συμμετείχε στο δίσκο ο Νοέμβρης των ματιών της ένας δίσκος σε μουσική Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη. Το 2016 συμμετείχε στο δίσκο “Το τέλειο έγκλημα” του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, με το τραγούδι Τώρα πια ειν’ αργά.


Το καλοκαίρι του 2016 κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος “Της ζωής μου η γραμμή” σε μουσικές του Βαγγέλη Μαχαίρα. Αρχές του 2018 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος “Αλατοπίπερο”, μαζί με άλλα 11 τραγούδια του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη,από τις εκδόσεις “Καθρέφτης ήχων αληθινών”. σε στίχους Μαρία Σπυράτου και Αναστασία Μητσοπούλου.

Αυτή την περίοδο (2020) περιμένει να βγει ένας δίσκος με τον Νότη Μαυρουδή, όπου συμμετέχει με δυο τραγούδια.

Μοιραστείτε το: