Φέτος το Πάσχα στηρίζουμε το Γηροκομείο Πειραιώς

Γιατί η Αγάπη θα βρει τον τρόπο

Το θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ και η εταιρία A PRIORI λαμβάνουν την πρωτοβουλία να φτιάξουν και να διαθέσουν προς πώληση πασχαλινές λαμπάδες, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν απευθείας στο Γηροκομείο Πειραιώς. Οι λαμπάδες θα προσφερθούν στους τρόφιμους του Γηροκομείου που χρειάζονται -στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή εποχή- την αγάπη και την έμπρακτη στήριξή μας.

Η βοήθεια

Πως μπορείς κι εσύ εύκολα να βοηθήσεις!

Καταθέτεις 8€ για κάθε λαμπάδα που επιθυμείς να προσφέρεις σ’ έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς του Γηροκομείου Πειραιώς με την αιτιολογία «Δωρεά πασχαλινής λαμπάδας». Οι λαμπάδες θα δοθούν σε καθέναν από τους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου, ενημερώνοντάς τους για τη συλλογική αυτή ευαισθητοποίηση και ανάγκη έκφρασης αυτής, ενώ το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα συμβάλλει στην κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

“Με αυτή την κίνηση θέλουμε φέτος να στηρίξουμε τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι βιώνουν μια δύσκολη περίοδο απομόνωσης. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε την αρωγή όσο το δυνατών περισσότερων ανθρώπων, ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να χαρίσουμε χαμόγελα σ’ αυτά τα κουρασμένα πρόσωπα, αλλά και να συγκεντρώσουμε ένα ποσό ικανό να καλύψει καθημερινές βασικές τους ανάγκες. Πιστεύουμε πως και μόνο η δημιουργία της αίσθησης σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ότι έξω -παρά τις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες για όλους μας- υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται και το δείχνουν έμπρακτα, είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί η Αγάπη πάντα βρίσκει τρόπο να χωρέσει”, σημειώνουν από το Θέατρο Αλκμήνη και τους A Priori.


Τις λαμπάδες φιλοτέχνησαν με μεράκι οι συνεργάτες της A PRIORI και του θεάτρου ΑΛΚΜΗΝΗ, Μαρία Φιλίππου, Μαρία Αθουσάκη και Μελίτα Ψυχογυιοπούλου.

Το Γηροκομείο Πειραιώς

Το Γηροκομείο Πειραιώς είναι Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος (έτος ιδρύσεως 1891) και έχει διανύσει μία πολύ μεγάλη περίοδο αθόρυβης προσφοράς, έχει δε επικρατήσει να ονομάζεται, από το σύνολο της κοινωνίας του Πειραιά και όχι μόνο, το μεγάλο σπίτι που “χωράει τον παππού και την γιαγιά”, αλλά και λιμάνι των απομάχων της ζωής.


Ο σκοπός του Ιδρύματος κατά τον κανονισμό αυτού (ΦΕΚ 276/5-10-1891) “προώρισται να παράσχει άσυλον εις τους δεομένους περιθάλψεως πένητας γέροντας εκ Πειραιώς αναλόγως των πόρων αυτού”, αλλά και των ηλικιωμένων (ανδρών-γυναικών) άνω των 65 ετών που θα ζητήσουν την εισαγωγή τους σε αυτό. (Η μοναδική προϋπόθεση είναι να μην πάσχουν από μεταδοτικό ή ψυχικό νόσημα).


Από την στιγμή που κάποιος ηλικιωμένος, ζητήσει την εισαγωγή του στο Γηροκομείο για λόγους που ο ίδιος θέλησε, αναλαμβάνει το Ίδρυμα να του προσφέρει κατά το δυνατόν όλα όσα το δικό του σπίτι θα του προσέφερε.

Η δημιουργία οικογενειακού περιβάλλοντος είναι μία από τις πρώτες επιδιώξεις του Ιδρύματος που επιτυγχάνεται, με την δημιουργία φιλικού κλίματος υποδοχής, γνωριμία με το προσωπικό και τους συγκατοίκους και με την αναγνώριση της προσωπικότητάς του, καλώντας πάντοτε αυτόν με το όνομά του.


Γνωρίζοντας ότι ο ηλικιωμένος αναζητά πρωτίστως σεβασμό από όλους μας αλλά και αναγνώριση των κόπων της ζωής του αυτό που περιμένει από εμάς, είναι η αγάπη.

Εμείς την Τρίτη ηλικία την λέμε Πρώτη και της φερόμαστε ανάλογα.

Βρείτε το Γηροκομείο Πειραιώς εδώ.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από εδώ, εδώ και εδώ.

Μοιραστείτε το: