Η Νέα Υόρκη γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Του 1821

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή συμμετέχουν πολλοί και ανάμεσά τους και η δική μας extreme aerial dancer Κατερίνα Σολδάτου

Η ιδέα

Η ιδέα της μοναδικής αυτής εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει την Ελλάδα και τις ελληνικές κοινότητες που είναι εγκατεστημένες σε όλο τον κόσμο, να αυξήσει το ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία και να εκτιμήσει το αμερικανικό ενδιαφέρον για την ελληνική επανάσταση κατά τη διάρκεια του 1821 – 1829.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την προετοιμασία της Κατερίνας

Γιορτάζουμε το ελληνικό πνεύμα, τις αξίες μας και τις έννοιες «Ελευθερία» και «Δημοκρατία» με ένα εμπνευσμένο και μοναδικό εγχείρημα που θα μαγνητίσει τα φώτα του κόσμου. Ένα έργο εμπνευσμένο από την έντονη επιθυμία να υπενθυμίσουμε σε όλους τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας ως χώρα καθώς και τη θέληση και τη γενναιότητα του έθνους μας. Οι πρόγονοι μας πάλεψαν και πέθαναν όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την ιδέα της ελεύθερης βούλησης, της ελεύθερης έκφρασης, της ελεύθερης δράσης και για την ελευθερία που απορρίπτει την τυραννία.

6 Ιουνίου 2021

Η κορυφαία εκδήλωση θα διοργανωθεί́ στις 6 Ιουνίου.

Σκάφη στολισμένα με γαλανόλευκες σημαίες θα πλεύσουν προς το Άγαλμα της Ελευθερίας. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να τιμήσουμε την καθοριστική συνεισφορά της ναυτικής Ελλάδος στην Ελληνική Επανάσταση, τους μπουρλοτιέρηδες της Ύδρας και των Σπετσών,τους πολυμήχανους καπετάνιους όπως ο Ανδρέας Μιαούλης και τις Ελληνίδες καπετάνισσες όπως η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Θέλουμε επίσης να αναδείξουμε την αρχέγονη σχέση που δένει τη χώρα μας με τη θάλασσα.

Η πλεύση προς το Άγαλμα της Ελευθερίας επιλέχθηκε ώστε να είναι μια πλεύση προς το σύμβολο της ελευθερίας όλων των λαών. Επικεφαλής της πομπής θα είναι ένα τρικάταρτο ιστιοφόρο μέσα στο οποίο θα βρίσκονται δημοσιογράφοι κορυφαίων ΜΜΕ από την Αμερική και την Ελλάδα, όπως New York Times, Washington Post, Καθημερινή κλπ. Κατά τη διάρκεια της πλεύσης, η διεθνούς φήμης aerial dancer Κατερίνα Σολδάτου θα παρουσιάσει ένα extreme show χορεύοντας δεμένη με γαλανόλευκα πανιά από το μεγαλύτερο κατάρτι του ιστιοφόρου. Ο χορός στο κενό της Κατερίνας Σολδάτου θα είναι μια αλληγορική αναπαράσταση του ηρωισμού των Ελλήνων οι οποίοι “βούτηξαν στο κενό” σε μια μάχη ενάντια στην υπερδύναμη της εποχής, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, και νίκησαν με τις λιγοστές τους δυνάμεις.

Είναι ακόμα μια αλληγορική αναπαράσταση του θρυλικού χορού του Ζαλόγγου που έλαβε χώρα λίγο πριν το 1821, τον Δεκέμβριο του 1803, με την ηρωική αντίσταση των γυναικών του Σουλίου οι οποίες βούτηξαν κυριολεκτικά στο κενό επιλέγοντας τον θάνατο από την ατίμωση και ήταν ίσως από τις πρώτες ελληνικές ιαχές που προμήνυαν το ιστορικό “Ελευθερία ή Θάνατος”.

Η ομάδα

Κατερίνα Σολδάτου:

Μία αέρια χορευτής, εκπαιδευτής γιόγκα και εμπνευσμένη ομιλητής. Είναι η ιδρυτής του “Beyond Aerial” του πρώτου εναέριου σχολείου στην Ελλάδα που βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο και η Διευθύντρια του “Greece has Soul”, ένα έργο που προβάλλει τα σημαντικότερα ορόσημα και μνημεία της Ελλάδας μέσω των ακραίων αεροπορικών χορευτικών της παραστάσεων, οι οποίες γυρίστηκαν στο αυτά τα σημεία.

Ευαγγελία Πλάκας

Καθώς όλοι οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αγωνιστεί για γενιές με ακλόνητο δυναμισμό, ενθουσιασμό και επιμονή για ένα καλύτερο μέλλον, με το μακρύ ρεκόρ των δημοσιεύσεων και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων της, έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον να υποστηρίξει και να δημιουργήσει γέφυρες προς η Ελληνική Διασπορά και η Ελλάδα. Οι μεγάλες αξίες και ιδέες του Ελληνισμού, καθώς και το πάθος της να δημιουργεί και να παρουσιάζει αποτελέσματα υψηλής ποιότητας, την καθοδηγούν πάντα για την προώθηση του πολιτισμού, της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, της γαστρονομίας, της επιστήμης και των επιχειρηματικών οργανισμών. Όλη η ζωή της έχει αφιερωθεί στον κόσμο των εκδόσεων και των επικοινωνιών.

Ευλαμπία Ρέβη

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το 2016 έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2010 ως εργαζομένη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, απασχολούμενη κυρίως στη διαδικτυακή δημοσιογραφία αλλά και στα έντυπα της εφημερίδας. Το 2016 ξεκίνησε να εργάζεται στην
εφημερίδα Έθνος ως αστυνομική συντάκτρια, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2019. Από το 2018 απασχολείται ως αστυνομική συντάκτρια στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ενώ παρουσιάζει και δελτία ειδήσεων στο ίδιο κανάλι. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Κώστας Κιμούλης

Παραγωγός (DEJA VU PICTURES) και σκηνοθέτης από το 1990 στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 20 τηλεοπτικές σειρές, δημοσιογραφικές εκπομπές, τηλεπαιχνίδια, shows, διαφημιστικά μέχρι και ζωντανές μεταδόσεις σε αθλητικά γεγονότα και εκδηλώσεις. Έχει συνεργαστεί με όλα τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης. Θεατρικές παραστάσεις και μικρού μήκους ταινίες.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Ιδρυτής στο vassilisdesign, ένα δυναμικό δημιουργικό στούντιο που εδρεύει στην Ελλάδα με δραστηριότητες και έργα που ειδικεύονται στον τουρισμό , μόδα, κρασί κ.α. Ολοκληρώνει έργα εντός ή κάτω από καθορισμένους προϋπολογισμούς χωρίς να διακυβεύετε το σχεδιασμό ή την ποιότητα. Εξασφαλίζει την πρόοδο της εργασίας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των έργων και ελέγξτε τυχόν αποκλίσεις. Υπεύθυνος για τις οικονομικές, εμπορικές και όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής εκτύπωσης, SEO στο διαδίκτυο, casting, Φωτογράφιση, styling.

Εύα Μέτις Κουτουμάνου

Η Εύα έχει τρεις μεγάλες αγάπες: τις λέξεις, τα ταξίδια και τη θάλασσα. Τις λέξεις τις ρουφούσε από μικρή μέσα από τα βιβλία και αργότερα τις αποτύπωνε στο χαρτί δημιουργώντας εκθέσεις και γραπτά που βραβεύονταν από τότε που ήταν στο δημοτικό μέχρι που τελείωσε με διάκριση το μεταπτυχιακό της στη διεθνή δημοσιογραφία σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του Λονδίνου, το University of Westminster. Η αγάπη της για τις λέξεις και τα ταξίδια την οδήγησαν να ακολουθήσει μια πετυχημένη πορεία ως αρχισυντάκτρια σε ταξιδιωτικά έντυπα στην Ελλάδα μέχρι που επέστρεψε στο Λονδίνο για περισσότερα από δώδεκα χρόνια και εργάστηκε σε περιοδικά αλλά και σε πολυεθνικές διοργανώνοντας πετυχημένα forums σε όλο τον κόσμο, από το Άμστερνταμ και την Πράγα μέχρι το Σάο Πάολο και τη Σιγκαπούρη. Η αγάπη της για τη θάλασσα την οδήγησε να ασχοληθεί με την ιστιοπλοΐα. Πήρε μέρος σε αγώνες στην Αγγλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα και πρόσφατα επέστρεψε στην Ελλάδα ιδρύοντας τις Sosy Ladies, μία εταιρεία που διοργανώνει ιστιοπλοϊκές εκδρομές οι οποίες έχουν στόχο να εμψυχώσουν τις γυναίκες, κυρίως, να ξαναβρούν την αυτοπεποίθηση τους και την εσωτερική τους δύναμη. Λατρεύει την Ελλάδα γιατί συνδυάζει τις τρεις μεγάλες αγάπες της μέσα από τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, τα πανέμορφα μέρη που προσφέρουν ατέλειωτες ευκαιρίες για ταξίδια και φυσικά τις θάλασσες που δε θα τις άλλαζε για καμιά άλλη θάλασσα στον κόσμο.

Νίκος Τερζής

Απο πολύ μικρός πριν σπουδάσει, ασχολήθηκε με την σύνθεση μουσικών έργων, και τραγουδιών.
Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στην (Αιολική σχολή) κλασικό και jazz πιάνο με καθηγητή Μάρκο Αλεξίου, και σαξόφωνο. Από μικρή ηλικία μόλις 13 χρονών μεγάλωσε μέσα σε επαγγελματικά recording studios, ήταν ο προγραμματιστής ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων, σε όλη την ηχογράφηση του soundtrack Oh Babylon (1989) του Κωστα Φερρη. Ταυτόχρονα σπούδασε στην Σχολή Κινηματογράφου Παπαντωνόπουλου.

Σε ηλικία 19 χρονών ανακαλύπτει και δημιουργεί ως συνθέτης – παραγωγός – ενορχηστρωτής τον απόλυτο ποπ-σταρ Σάκη Ρουβά και με το πρώτο τους single κερδίζει το 1ο βραβείο σύνθεσης στον μοναδικό Ελληνικό διαγωνισμό τραγουδιού (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).

Tο 1994 ανακαλύπτει και επιβάλει τη νέα μουσική Folk άποψη με τον Γιώργο Μαζωνάκη και πετυχαίνει μαζί του με 2 albums 11 top singles.

Έντουαρτ Κωστάκης

Ο Έντουαρντ Κωστάκης είναι ο συνιδρυτής και επικεφαλής των εναέριων επιχειρήσεων στο Xizmo Media. Ο Έντουαρντ έχει καταγράψει χιλιάδες ώρες σε πιλοτικές δοκιμές για ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες μεγάλου μήκους, διαφημίσεις και μουσικά βίντεο. Έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία αναπτύσσοντας προσαρμοσμένο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε σύνολα τόσο εσωτερικά όσο και διεθνώς. Ο Έντουαρντ ειδικεύεται σε κοντινή απόσταση από πτήσεις για πολύ περίπλοκες εναέριες λήψεις και ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα υψηλής πίεσης, υψηλής πίεσης, προθεσμίας Το έργο του έχει εμφανιστεί σε δημοσιεύσεις όπως οι New York Times, Popular Mechanics και Jalopnik. Το υπόβαθρο του Έντουαρντ περιλαμβάνει την υπηρεσία στο Ναυτικό Σώμα των ΗΠΑ για οκτώ χρόνια ως αξιωματικός αεροπορικής νοημοσύνης για μια μοίρα ελικοπτέρου, διδάσκοντας ως επίκουρος καθηγητής της Drone Cinematography στο Πανεπιστήμιο του Adelphi και επί του παρόντος Senior Pilot για το DJI, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εμπορικών και καταναλωτικών αεροσκαφών στον κόσμο. . Επίσης, είναι μέλος του AHEPA Delphi Chapter # 25 με έδρα το Μανχάταν.

Το site εδώ.

Εμείς να ευχηθούμε ολόψυχα Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βρείτε την Κατερίνα Σολδάτου εδώ και εδώ.

Βρείτε το Sail for Freedom ’21 εδώ, εδώ και εδώ.

Μοιραστείτε το: