Μια γκαλερί στο Καρύδι Χαλκιδικής

Γράφει η Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη*

Στη χερσόνησο της Σιθωνίας, το δεύτερο “πόδι” της πανέμορφης Χαλκιδικής, κυριαρχούν παραλίες με κρυστάλλινα νερά, κάτασπρα βράχια και πεύκα που φτάνουν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα. Μία από αυτές και για πολλούς η καλύτερη της Χαλκιδικής, είναι η παραλία Καρύδι που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Σιθωνίας. Η εξωτικής ομορφιάς παραλία με τα ρηχά γαλαζοπράσινα ζεστά νερά, τη λευκή ψιλή άμμο και τα πεύκα που σχεδόν αγγίζουν τη θάλασσα, μαγεύει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Εντυπωσιάζουν όμως και τα μοναδικής ομορφιάς κάτασπρα λεία βράχια που την πλαισιώνουν. Το θαλασσινό νερό, ο άνεμος και οι καιρικές συνθήκες, πάντα με σύμμαχο τον χρόνο, έχουν σμιλεύσει τα βράχια δημιουργώντας ενδιαφέροντες σχηματισμούς. Γλυπτά που εκτίθενται σε κοινή θέα και που αλλάζουν και διαμορφώνονται συνεχώς κάτω από τις ακτίνες του ήλιου.

Μία γκαλερί με έργα σε αξιοπρόσεκτα σχέδια και ποικίλες μορφές που εξάπτουν την φαντασία!

Η φύση, καθημερινά δημιουργεί έργα τέχνης και τα προσφέρει απλόχερα σε αυτούς που έχουν το χρόνο ή την ευαισθησία να τα δουν και να τα προσέξουν. Αφιερώστε λίγο χρόνο να τα ανακαλύψετε, να τα περιεργαστείτε, να τα θαυμάσετε και να αφήσετε τη φαντασία σας, να σας ταξιδέψει όπου εσείς επιλέξετε.

*Η Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια και η φωτογραφία.

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη

Μοιραστείτε το: