Μουσικό Χωριό 2021

Αναπόσπαστο μέρος κάθε μορφής τέχνης είναι η προσωπική έρευνα, η ποικιλομορφία της αντίληψης κάθε ατόμου και τα όριά του. Το σώμα αναπνέει, μεταμορφώνεται, επικοινωνεί, αισθάνεται, εμπιστεύεται, αξιολογεί. Το σώμα ως το όχημα μιας εσωτερικής μεταμόρφωσης και διαδικασίας επαναπροσδιορίζει τη σφαίρα του χώρου που θέτουμε. Δημιουργείται ένα διφορούμενο σύμπαν όπου η κίνηση και η ησυχία, ο ήχος και η σιωπή, η γραμμική και κυκλική κίνηση, η ατομικότητα και η ομαδική εργασία αναμιγνύονται και συνυπάρχουν. Οι σιωπές, τα βλέμματα, οι εκρήξεις, οι αναπνοές, οι αισθήσεις συνθέτουν το γενικό πλαίσιο αυτού του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν εμπειρία με τις τέχνες του θεάματος, την κίνηση και τη φυσική προσέγγιση και ενδιαφέρονται για τη βιωματική εξέλιξη και τη συνύπαρξη και είναι περίεργοι να ανακαλύψουν τι σημαίνει προσωπική κίνηση και χορός.

Το εργαστήριο θα το συντονίσει η Διεθνής Χορεύτρια, Χορογράφος και Δασκάλα Αθανασία Κανελλοπούλου

Το Μουσικό Χωριό και φέτος τον Αύγουστο, ανοίγει τις πύλες του και μας προσκαλεί όλους να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Για δέκατη πέμπτη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου καθώς και την αρωγή του ΥΠΠΟΑ.

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν 16 συμβιωτικά εργαστήρια τα οποία θα συντονίζονται από καλλιτέχνες όλων των παραστατικών τεχνών, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες του ήχου, της κίνησης και του θεάτρου. Οι δράσεις αυτές εκτείνονται στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, σε δύο περιόδους με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, τη μουσική παραγωγή, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τις λαϊκές και έντεχνες προφορικές παραδόσεις και τον αυτοσχεδιασμό. Όπως κάθε χρονιά, με αφορμή τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παρουσιάσεις και αυθόρμητα δρώμενα.

Με μεγάλη ανυπομονησία, χαρά και προσδοκία για φυσική συνύπαρξη, προσκαλούμε σπουδαστές και επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών και εκπαιδευτικούς, να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού. Μαζί με αυτούς, περιμένουμε και όλους τους φίλους – φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας την καλλιτεχνική συνύπαρξη και ώσμωση που κάθε καλοκαίρι αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου.

Πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, η διοργάνωση όπως και πέρυσι, θα εφαρμόσει όλα τα προληπτικά μέτρα τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κι αφορούν την πανδημία covid – 19/sars – 2.

Για το ποια είναι η Αθανασία Κανελλοπούλου μπορείτε να ανατρέξετε στην κατηγορία μας “Αξιοσημείωτοι Καλλιτέχνες“.

Για περισσότερες πληροφορίες, εισιτήρια καθώς και για ολόκληρο το πρόγραμμα μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού.

Εμείς να ευχηθούμε ολόψυχα Καλή Επιτυχία στο εργαστήριο της Αθανασίας, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Μοιραστείτε το: