Ο Χορός είναι Ζωή

Γράφει η Πέλα Λιάπη*

Ο Χορός

Ο χορός είναι μία από τις ομορφότερες τέχνες μας. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.

Χορός=Ζωή/Χορεύω=Ζω

Ο άνθρωπος από τη φύση του αγαπάει να κινείται.

Εάν παρατηρήσουμε ένα παιδί να παίζει. Θα το δούμε να πηδάει, να στρίβει, να γλιστράει, να κινείται. Αυτό αυτόματα φανερώνει, την αναγκαιότητα της κίνησης για την ευεξία και την πληρότητά του ως ον.

Ο χορός μας κάνει να νιώθουμε όμορφα για τους εαυτούς μας, μας βοηθάει να μαθαίνουμε, να αναπτύσσουμε τα σώματά μας, το μυαλό μας, την αυτοπεποίθησή μας και την ικανότητά μας να επικοινωνούμε και να εκφραζόμαστε.

Τα πάντα στο σύμπαν έχουν Ρυθμό. Τα πάντα χορεύουν. Τίποτε δεν είναι πιο αποκαλυπτικό από την κίνηση. Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι από τις πρώτες κοινωνίες που δημιούργησε ο άνθρωπος ο χορός έπαιζε σπουδαίο ρόλο, όχι μόνο ως μέσο ψυχαγωγίας και αισθητικής αλλά και ως οργανικό στοιχείο της θρησκευτικής , εθνικής και πολιτικής μας ζωής.

Ο χορός είναι ένα φυσικό αντίδοτο για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σώμα και η ψυχή μας. Πρόκειται για ένα πραγματικό τρόπο ζωής που γεμίζει την καθημερινότητά μας με μία μόνιμη θετική αύρα.

Αρχαία Ελλάδα


Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, η διασκέδαση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας-ο λαός μας εξάλλου, πάντα ευδιάθετος και φιλόξενος αγαπούσε ανέκαθεν τη μουσική και φυσικά το χορό.


Τα σημαντικά οφέλη του Χορού

  1. Κατά τη διάρκεια που χορεύουμε οι χτύποι της καρδιάς μας και η πρόσληψη οξυγόνου από το σώμα μας αυξάνονται. Έτσι, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και οι πνεύμονές μας λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.
  2. Είναι γεγονός ότι με το χορό μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του σώματός μας με υγιή τρόπο.
  3. Επίσης, βοηθάει στην ενίσχυση της ισορροπίας μας και στην διατήρησή της. Βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ευλυγισία μας.
  4. Βοηθάει στην διατήρηση και την ενίσχυση της γνωστικής μας ικανότητας, επηρεάζοντας θετικά τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη.
  5. Μειώνει το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη.
  6. Αυξάνει και εδραιώνει την αυτοπεποίθησή μας.
  7. Τα οφέλη της κοινωνικοποίησης που μας προσφέρει, ενισχύουν τη συναισθηματική μας υγεία και την ψυχική μας ισορροπία.

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ο χορός είναι για όλους μας!

* Είμαι η Πέλα Λιάπη και είμαι Καθηγήτρια χορού και χορογράφος. Έχω τελειώσει την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού στη Θεσσαλονίκη όπου και μένω. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια χορού από καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους.“Υπηρετώ” αυτή την τέχνη που ονομάζεται Χορός και τόσο πολύ αγαπώ, εδώ και 19 χρόνια. Σκοπεύω να συνεχίσω να το κάνω για όσο αντέχει το σώμα μου και η ψυχή μου.

Μοιραστείτε το: