Στηρίζουμε την ανέγερση του νέου ΚΔΗΦ στην Βέροια.

“Τα Παιδιά της Άνοιξης”

Ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Με Αναπηρία Νομού Ημαθίας, μετά την ίδρυση και την άρτια λειτουργία του μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας στην Αλεξάνδρεια, ζητάει τη στήριξη σας για τη δημιουργία ενός Κ.Δ.Η.Φ και στην Βέροια. Το Κ.Δ.Η.Φ. παρέχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπειών και υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία βελτιώνοντας την καθημερινή ποιότητα της ζωής τους. Ο χώρος δεν επαρκεί πια και 50 ακόμα ενήλικα ΑμεΑ παραμένουν σπίτι καθημερινά χωρίς να δραστηριοποιούνται για να προάγουν το επίπεδο της ζωής τους.

Μετά τη δωρεά του οικοπέδου από το Δήμο Βέροιας στο Δ.Δ της Πατρίδας στο Σύλλογο μας, απομένει η κατασκευή του Κέντρου και σας καλούμε να μας ενισχύσετε οικονομικά καθώς στηρίζουμε το έργο μας στη συμμετοχή σας.

Ο Σύλλογος μας οφείλει μεγάλο μέρος της βιωσιμότητας του σε ιδιώτες δωρητές, ιδρύματα και εταιρίες που έχουν σταθεί αρωγοί στο έργο μας. Τώρα όμως η βοήθεια σας είναι πιο πολύτιμη και απαραίτητη από ποτέ.

Τα Παιδιά της Άνοιξης Υποστηρίζουμε

Ο χώρος δεν επαρκεί πια και 50 ακόμα ενήλικα ΑμεΑ παραμένουν σπίτι καθημερινά χωρίς να δραστηριοποιούνται για να προάγουν το επίπεδο της ζωής τους.

Ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ημαθίας, μετά την ίδρυση και την άρτια λειτουργία του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά Της Άνοιξης» που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια, ζητάει την στήριξη σας για τη δημιουργία ενός δεύτερου Κ.Δ.Η.Φ και στην Βέροια καθώς ο χώρος δεν επαρκεί πια για να εξυπηρετήσει ακόμη 50 ενήλικων ΑμεΑ τα οποία παραμένουν σπίτι σε καθημερινή βάση χωρίς να δραστηριοποιούνται για να προάγουν το επίπεδο της ζωής τους. Στην προκειμένη περίπτωση, στο ήδη υπάρχον ΚΔΗΦ, υπάρχει υπερπληθυσμός, όπου δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία του ΚΔΗΦ.

Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός ακόμη ΚΔΗΦ ΑμεΑ, το οποίο θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το ΚΔΗΦ στην Αλεξάνδρεια, παρέχοντας στους ωφελούμενους υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Το δεύτερο ΚΔΗΦ θα δημιουργηθεί για να ξεφύγουν οι ωφελούμενοι από την ρουτίνα του σπιτιού τους και να βρεθούν σε ένα περιβάλλον ειδικής αγωγής και θεραπείας. Αυτή η κατάσταση είναι απαραίτητη για τη εύρυθμη λειτουργία και διαβίωση τόσο των ΑμεΑ, όσο και των οικογενειών τους.

Ξεκινήσαμε μία εκστρατεία και σας θέλουμε αρωγούς και έμπρακτους συμπαραστάτες για την συγκέντρωση του εν λόγο ποσού (600.000 ευρώ) για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του Κέντρου. Όλοι μαζί μπορούμε να υπερπηδήσουμε τις αντιξοότητες και να αποδείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι ο αδερφός μας και ο φίλος μας.

Σας παραθέτουμε συνημμένα τις πληροφορίες για το ήδη υπάρχον Κέντρο Διημέρευσης που λειτουργούμε στον Νομό για να αξιολογήσετε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε, και τους λογαριασμούς μας στους οποίους μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά.

Ακόμα και η ελάχιστη δωρεά μετράει.

Ποιοι είμαστε:

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ “Τα Παιδιά της Άνοιξης’’, φιλοξενεί 62 εφήβους και ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω από όλο το Νομό Ημαθίας, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικά προβλήματα, διαταραχές συμπεριφοράς και στεγάζεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Οι εκπαιδευόμενοι προσέρχονται στο χώρο, με τα λεωφορεία του Συλλόγου, μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα του Κέντρου αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση, στην κοινωνικοποίηση και στην απόκτηση δεξιοτήτων με στόχο την αυτονομία των εκπαιδευόμενων.

Πώς ξεκινήσαμε

Το έτος 1986 στο Ν. Ημαθίας λειτουργούσε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας. Οι ανάγκες των παιδιών για διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση μετά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι ανησυχίες των γονέων για συνέχεια της φοίτησης σε άλλες δομές, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη για τη δημιουργία του Κέντρου. Έτσι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (έτος ίδρυσης 1984), αποφασίζει την Ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, Απασχόλησης και Διημέρευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με την επωνυμία: «Τα Παιδιά της Άνοιξης» (έτος ίδρυσης 1987-1988).

Στο Κέντρο λειτουργούν πέντε Εργαστήρια με στόχο την Επαγγελματική Κατάρτιση των εκπαιδευόμενων.

Το Eργαστήριο Ανθοκομίας-Κηπευτικών, όπου οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους, καλλιεργούν φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ξεκινώντας από το στάδιο της ριζοβολίας. Ασχολούνται όμως και με την καλλιέργεια κηπευτικών.

Το Eργαστήριο Λαϊκής Τέχνης, όπου οι εκπαιδευόμενοι με την βοήθεια της εκπαιδεύτριάς τους, ασχολούνται με την αγιογραφία, κατασκευάζοντας εικόνες σε ξύλο, πέτρα, κεραμίδι, όστρακα και άλλα υλικά. Ακόμα ασχολούνται με την κατασκευή ειδών λαϊκής τέχνης όπως μπουκάλια, πουγκιά, χειροποίητα μαξιλάρια, κοσμήματα, χειροποίητα σαπούνια, λικέρ και γλυκά του κουταλιού.

Το Eργαστήριο Κηροπλαστικής, όπου οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια της εκπαιδεύτριάς τους, ασχολούνται με την κατασκευή αρωματικών κεριών αλλά και χριστουγεννιάτικων – πασχαλινών ειδών και λαμπάδων.Επιπλέον ασχολούνται με τη δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων και διακοσμητικών-εποχικών κατασκευών με χρηστική λειτουργία.

Το Eργαστήριο κατασκευής Μπομπονιέρων, όπου οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια της εκπαιδεύτριάς τους, ασχολούνται με την κατασκευή μπομπονιέρων για βαφτίσεις και γάμους, κατόπιν παραγγελιών.

Το Eργαστήριο Μεταξοτυπίας, όπου οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια του εκπαιδευτή τους, ασχολούνται με την εκτύπωση διαφημιστικών ειδών με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας σε:

  • Καπέλα
  • Μπλουζάκια
  • Φόρμες εργασίας
  • Αναπτήρες και άλλα διαφημιστικά είδη

Τέλος στο εργαστήριο αυτό αναλαμβάνουν την εκτύπωση προσκλητηρίων, γάμου και βάπτισης

Επιπλέον στις εγκαταστάσεις του Κέντρου λειτουργεί και το Eργαστήριο Αυτόνομης Διαβίωσης όπου οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους, ασκούνται σε συνήθειες της καθημερινής ζωής με στόχο την:

  • Εκμάθηση κανόνων ατομικής υγιεινής και ασφάλειας
  • Εκπαίδευση των παιδιών σε ότι αφορά στον χώρο της κουζίνας
  • Κινητοποίηση και ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευόμενων μέσα από δραστηριότητες τυποποιημένης μορφής
  • Διατήρηση και βελτίωση δεξιοτήτων μέσα από επαναλήψεις
  • Βελτίωση της κοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών μέσω προγραμματισμένων και μεθοδευμένων επισκέψεων σε χώρους καθημερινής αλληλεπίδρασης και ψυχαγωγίας

Σκοπός του εργαστηρίου:

  • Ανάπτυξη και κατάκτηση της αυτονομίας και κοινωνικότητας του μαθητή.

Βρείτε “Τα Παιδιά της Άνοιξης” εδώ, εδώ και εδώ.

Για τις δωρεές εδώ.

Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία στο Κέντρο και την ανέγερσή του νέου κτιρίου στη Βέροια!!!!!!!!!!!

Μπείτε στην θέση αυτών των παιδιών:

Μοιραστείτε το: